Stressin lievitys ja orgasmin parantava voima

Stressin lievitys ja orgasmin parantava voima

Aika ajoin on tarpeen tutkia seksuaalienergiaamme, joka nousee kehomme syvyydestä. Elämämme on liian usein niin kiireistä, että on paljon helpompaa suorittaa nopeaa ”helpotusta” kuin löytää aikaa nauttia todellisesta ekstaattisesta nautinnosta. Mutta kehomme kaipaa todellista nautintoa, aivan kuten kehomme kaipaa kunnon ravitsevaa ruokaa, monipuolista ja värikästä. Voimme selviytyä niin kauan pikaruualla ja keinotekoisella suoritetulla nautinnolla, kunnes aitojen ja todellisten asioiden puuttuminen johtaa sairauksiin, väsymykseen  ja masennukseen. Kiireisen elämän vitsaus on stressihormoni, joka altistaa meidät myös useille erilaisille sairauksille. Oma kehomme tarjoaa kuitenkin keinon taistella stressihormonia ja sairauksia vastaan.

Mielihyvää tuottava kosketus, halaus tai yhtyminen on yksi tehokkaimmista keinoista laskea kortisoliarvoja kehossamme ja näin ollen poistaa stressihormoneja. Kortisolia kutsutaan toisinaan stressihormoniksi, koska henkinen, psyykkinen ja fyysinen rasitus nostavat kortisolin tuotantoa kehossamme. Jatkuva stressihormonin koholla oleminen uuvuttaa, lihottaa, sekä vaikuttaa mielialaamme ja muistiimme. Hyvää tekevän kosketuksen kautta voimme vapauttaa mielihyvähormonia eli oksitosiinia kehoomme. Oksitosiinilla on lukuisia terveyttämme edistäviä ja positiivista kehossamme tekeviä vaikutuksia. Hyvää tekevä kosketus ja hieronta vapauttavat oksitosiinia, kosketus on siis pohja hermoston toiminnalle kehossamme. Kun kosketamme ihoa, kohoaa aktiivisuus siinä aivojen osassa, joka lähettää mielihyvän tuntemuksen muille aivojen osille. Kosketuksen vaikutukset ja kohonnut oksitosiini verenkierrossa vaikuttavat mm. lievittäen stressiä ja kipua, alentaen verenpainetta ja vahvistaen vastustuskykyä. Se nopeuttaa haavojen paranemista, lisää kiinnostuneisuutta uusiin asioihin, parantaa muistia ja oppimiskykyä. Lisäksi se parantaa ruuansulatusta. Oksitosiini siis parantaa huomattavasti elämänlaatua ja edistää terveyttä. Välittäjäaineista dopamiinin valmistus kehossamme alkaa kun koemme seksuaalista mielihyvää ja dopamiinin ansiosta me todella kykenemme tuntemaan nautintoa. Seksuaalisen energiamme parantava voima on aivan omaa luokkaansa ja se sijaitsee omassa kehoissamme, odottaa löytämistä ja tuoden kehoomme parantumista. Orgasmi on miellyttävin ja vahvin vaihe, jossa voimme poistaa stressihormonit kehostamme ja mikä parasta orgasmi ei vaadi edes kumppania. Voimme kokea sen yksin, vaatteet päällä, nukkuessa tai jopa autolla ajaessa.

Nyt tiedämme miten hyvää nautintoa tuottava koskettaminen ja halaaminen ja seksi meille tekee, mutta silti emme osaa koskettaa tai halata läheisiämme tarpeeksi ja oikealla tavalla. Ylellinen, ekstaattinen nautinto tai seksi, joksi me myös seksuaalista nautintoa kutsumme on tapa lähestyä rakkautta ja seksiä tavalla, jossa keskitytään rauhassa laatuun, ei määrään ja tehoon. Se on tapahtumien ketju, ei tavoite. Aika tarjoaa meille mahdollisuuden lähteä tutkimaan nautintoa uudelta pohjalta. Kysyen, mistä minä pidän? Miksi minä teen seksiä ja mitä se minulle antaa?

Erilaisilla välittäjäaineilla ja hormoneilla on tärkeä rooli seksuaalitoiminnassa. Tämä tieto on yhteenvetoa seksin biologiasta. Tämä ei kuitenkaan riitä, sillä seksi on ymmärrettävä myös henkisestä näkökulmasta. Olemassa olo on antanut ihmisille mahdollisuuden seksuaalisen orgasmin kautta kokea ja ymmärtää, mitä on autuus ja nirvana. Meditatiivisten harjoitteiden avulla on mahdollista elää jatkuvassa autuudessa ja saavuttaa nirvana. Suorittamisen lopettaminen ja nautinnolle antautuminen on välttämätöntä tämän tilan saavuttamiseksi ja ekstaattisen nautinnon tilan avautumiseksi.

Me kaikki tiedämme, että jotkut orgasmit ovat hyvinkin pitkiä, mielenkiintoisia retkiä ekstaasiin ja toiset hiljaisia, lyhyitä ja yksinkertaisesti vain miellyttäviä. On olemassa tie, jota kulkea, joka tuo enemmän nautintoa. Se vaatii ensisijaisesti ajatusten muutosta niin, että orgasmi ei olekaan enää tuo mahtava palkinto maaliin tultaessa, vaan väistämätön tila, jossa elämä jatkuu.

Nautinnollista terveyttä,

Huippukivan Seksitohtorinakin tunnettu seksuaalineuvoja Satu Söderström


YOUR CART (0)

No Products in the Cart