Hygienia anaaliseksissä – onko suolihuuhtelu tarpeen?

Hygienia anaaliseksissä – onko suolihuuhtelu tarpeen?

“Miten huolehdin hygieniasta anaaliseksissä? 

Seksologi vastaa:
Hei ja kiitos kysymyksestäsi! Monia huolestuttaa anaaliseksin puhtaus. Millaista peseytymistä ennen anaaliseksiin ryhtymistä suositellaan? Pitääkö suoli tyhjentää?

Anaaliseksiä varten suolen tulisi olla mahdollisimman tyhjä. Useimmiten  anaalialueen huolellinen pesu riittää. Ennen peppuseksiä kannattaa:

  • käydä vessassa ja yrittää ulostaa
  • peräaukon alueen vesipesu esimerkiksi käsisuihkun avulla
  • halutessasi voit tehdä suolihuuhtelun

Ulostamisen jälkeen peräsuoleen voi jäädä ulostetta, silloin suolen puhdistamiseen voi käyttää suolihuuhtelua. Suolen huuhtominen voi myös rentouttaa, koska sen jälkeen ei tarvitse huolehtia mahdollisesta ulosteesta tai hajuhaitoista. Suolihuuhtelu voi tuntua hyvältä ja jopa kiihottavalta. Nautintoa aiheuttaa huuhtelun tuoma paine anaalissa.

Suolihuuhtelun tekeminen kotona ennen anaaliseksiä

Suolen voi huuhdella kotona tavallisella käsisuihkulla. Käsisuihkun päätä ei laiteta peräsuoleen sisälle, vaan peräaukon lähelle ja suihkutetaan, niin kauan että peräaukko rentoutuu ja läpäisee suihkuvirran sisään asti. Sisään menevä vesi ulos tullessaan huuhtoo suolen. Jos mielii anaaliyhdyntää harrastaa, on hyvä, että suolen huuhtelu tehdään riittävän ajoissa ennen siihen ryhtymistä. Suolesta voi valua vettä vielä senkin jälkeen, kun huuhtelu on saatu päätökseen. Joten veden valuminen ennen seksiin ryhtymistä on luultavasti mukavampaa kuin seksin aikana.

Suolihuuhtelun voi tehdä myös apteekista saatavilla ohjeilla ja suolihuuhteluvälineillä.

Seksivälineitä myyvien liikkeiden valikoimista löytyy suolen huuhteluun tarkoitettuja suihkuja ja pesuvälineitä. Useimpien niiden käyttö perustuu siihen, että ne niissä on usein säiliö, joka täytetään haalealla vedellä. Säiliön yhteydessä on putki, joka laitetaan peräsuoleen. Säiliö puristetaan tyhjäksi vedestä. Lämmin vesi huuhtelee ulosteen jämät suolesta ulos tulessaan. Huuhtelu tehdään niin usein, että ulostejäämiä ei enää tule ulos ja vesi on kirkasta.

Kondomin käyttö anaaliseksissä

Anaalissa on bakteereja, jotka eivät kuulu muille kehon limakalvoille, joten hygieniasta on pidettävä huolta. Kondomin käyttö on suositeltavaa. Välttämätöntä se on uuden kumppanin kanssa, varsinkin jos seksitautien mahdollisuutta ei ole poissuljettu testeillä.

On myös muistettava, että anaalin bakteerit eivät kuulu muille oman tai toisen kehon limakalvoille. Samaa kondomia ei käytetä anaaliseksin jälkeen muilla limakalvoilla. Niin kuin ei penistä, sormea tai seksivälinettäkään ilman kondomin vaihtoa tai seksilelun ilman huolellista puhdistamista. Seksin jälkeen käytössä olleet seksivälineet on pestävä anaaliseksin jälkeen huolellisesti. Kondomin käyttö seksivälineen päällä helpottaa puhdistamista ja hygieniasta huolehtimisesta.

Liukuvoide mukaan anaaliseksiin

Runsas liukuvoiteen käyttö ehdottomasti kannattaa, sillä anaalissa ei luonnostaan ole kosteutta. Haavaumia syntyy helposti kuivalle limakalvolle, mikä taas osaltaan lisää ikävien tulehdusten ilmenemistä.

Muista toteuttaa yllä olevia ohjeita, myös pegging leikeissä! 

Onnistuneita peppuleikkejä!

Terveisin, Veera


BOODSCHAPPENMAND (0)

U heeft nog geen producten toegevoegd aan uw winkelwagen