Posliinin historiaa

Posliinin historiaa

Paineet alapään karvattomuuteen eivät ole uusi asia ihmiskunnan historiassa. Häpykarvoja on poistettu jo tuhansia vuosia sitten kemiallisesti ja mekaanisesti. Noin 3000 – 4000 vuotta eaa. naiset poistivat karvoja kotitekoisella karvanpoistoaineella, joka koostui muun muassa arsenikista ja sammuttamattomasta kalkista.

Karvainen = sivistymätön

Suosituinta karvanpoisto oli muinaisessa Egyptissä, jossa sekä miehet että naiset poistivat päästä alaspäin kaikki karvansa. Myös antiikin Kreikassa ja Roomassa poistettiin ahkerasti häpykarvoja, sillä niiden ajateltiin olevan merkki sivistymättömyydestä. Toisaalta karvojen poisto on kautta aikojen torjunut esimerkiksi täitä ja edesauttanut hygieniaa.

Euroopassa karvanpoisto yleistyi ristiretkeläisten paluun myötä 1000-luvun alkupuolella. Moniin eurooppalaisiin linnoihin rakennettiin tuolloin erillisiä karvanpoistohuoneita, johon naiset saattoivat kerääntyä poistamaan karvojaan. Renessanssin aikana karvanpoisto kukoisti ja ajan kuvataiteesta voi nähdä, että naisille ei piirretty hiuksia ja kulmakarvoja lukuun ottamatta ihokarvoja lainkaan, sillä ne eivät olleet muodikkaita. Viktoriaanisella aikakaudella 1800-luvulla karvanpoisto käytännössä kiellettiin siveettömänä. Silti osa naisista poisti edelleen karvoitusta kotiensa suojissa.

Karvanpoiston paluu

Sheivaus on nykyisin kenties suosituin tapa poistaa karvoja ja sitä se on ollut aiemminkin. Nykyaikaisen mallinen partaterä varsineen keksittiin 1800-luvun puolivälissä. Naisille suunnattua ”partaterää” alettiin markkinoida vuonna 1915, kun muotiin alkoi tulla mekkoja, jotka paljastivat kainalot.

Naiset alkoivat poistaa häpykarvojaan runsaammin bikinien tullessa muotiin. 1960-luvulta lähtien täysi posliini on alkanut yleistymään ja karvoituksen vähenemistä voi seurata esimerkiksi vanhoja erotiikkalehtiä selaamalla. 70-luvun runsaasta karvoituksesta on tultu tähän päivään, jossa karvainen pornotähti on erikoisuus. Länsimaisista naisista noin puolet ajelee säännöllisesti häpykarvojaan ja miesten alaosaston sheivaaminen on jatkuvasti yleistymässä.


BOODSCHAPPENMAND (0)

U heeft nog geen producten toegevoegd aan uw winkelwagen