Onko seksilelujen käyttö raskauden aikana turvallista?

Onko seksilelujen käyttö raskauden aikana turvallista?

“Minua mietityttää, onko seksilelujen käyttö raskauden aikana turvallista?”

Seksologi vastaa:
Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Haluat tietää, voiko seksivälineitä käyttää raskausaikana. Seksilelujen käyttö on sallittua, ellei siihen ole terveydellisiä esteitä. Parhaimmillaan seksilelujen käyttö raskausaikana voi olla hyvinkin piristävä kokemus ja tarjota uudenlaisia nautintoja. Joillakin raskaus lisää kovastikin seksihaluja ja leluille saattaa olla runsaasti käyttöä.

Sikiö on kohdussa joka on sille suojaisa paikka, joten yhdyntöjen harrastaminen ja seksivälineiden käyttö emättimen ja peräaukon alueella on turvallista. Jos raskaus on sujunut normaalisti, eivätkä terveydenhuollon ammattilaiset ole katsoneet sinulle tarpeelliseksi välttää niitä.

Klitoriskiihottimia ei tarvitse edes työntää emättimeen sisälle, jotta niiden tuomasta ilosta voi nauttia vallan hyvin.

Muistilista turvalliseen seksilelujen käyttöön raskauden aikana:

  • Varmistaa terveydenhuollon ammattilaiselta, onko jotain riskejä, jotka estäisivät lelujen käytön.
  • Käytön voi joutua rajaamaan vain tiettyihin välineisiin.
  • Oman kehontuntemuksien tarkka seuraaminen.

Milloin seksivälineiden käyttö kannattaa lopettaa?

Kehon sisään meneviä seksivälineitä käyttäessä raskaana on hyvä muistaa, että jos käytön seurauksena alkaa supistella voimakkaasti, varsinkin kivuliaasti, kannattaa käyttö lopettaa. Tai vähintäänkin tarkastella niiden mahdollista etenemistä. Kohtu voi tosin supistella muistakin syistä, kuin vain kiihottumisen takia. Seksivälineiden käytöstä kannattaa luopua myös silloin, jos ilmenee verenvuotoa käytön aikana.

Dildojen ja muiden sisään työnnettävien seksivälineiden kanssa on hyvä edetä rauhallisesti ja varovaisesti. Rajummat seksileikit voi jättää suosiolla pois raskauden ajaksi.

Hygienia ja liukuvoiteen käyttö

Hygieniasta täytyy pitää aina ja erityisesti raskaana ollessa erittäin hyvää huolta. Puhdistus ja säilytys kuuluu tehdä asianmukaisesti. Anaalin stimulointiin käytettyjä seksivälineitä ei kuulu viedä emättimeen ilman huolellista pesua tai kondomin vaihtoa. Myös liukuvoidetta kannattaa käyttää, jotta stimulointi tuntuu hyvältä ja kosketus ei aiheuta ikävältä tuntuvaa hankausta ja siten limakalvovaurioita.

Terveisin, Veera


BOODSCHAPPENMAND (0)

U heeft nog geen producten toegevoegd aan uw winkelwagen