Seksilelujen hoito

Seksilelujen hoito

Ei ole yhdentekevää, millä tavalla seksilelustaan huolehtii. Hoitamattomana tai väärin hoidettuna ne voivat mennä pilalle ja ne eivät ole enää hygienisiä ja turvallisia käyttää. Seksilelujen hygieniasta on hyvä huolehtia sen takia, että intiimialueet välttyisivät ikäviltä tulehduksilta.

Muistathan, että seksilelut ovat henkilökohtaisia esineitä aivan kuten hammasharjakin.

Suurin osa seksileluista ei kestä loputtomiin hyvästä hoidostakaan huolimatta.

Ennen seksilelun ottamista käyttöön

Muista aina, ehdottomasti pestä uusi seksilelusi huolellisesti ennen käyttöä, kyseisen lelun pesuohjeita noudattaen. Suurimman osan leluista voi pestä lämpimällä vedellä ja miedolla saippualla, mutta jotkut kestävät ainoastaan vesipesun. On myös olemassa pesuaineita ja desinfiointiaineita seksileluille.

Dildot ja vibraattorit voi suojata kondomilla, jolloin niiden puhdistus on helpompaa.

Mikäli seksilelu ei ole vedenkestävä, älä kastele paristopesää!

Liukuvoiteen yhteensopivuus

Ota aina selvää seksilelusi materiaalista ja mitä liukuvoidetta sen kanssa voidaan käyttää. Epäsopiva liukuvoide vahingoittaa seksilelun pintaa tehden siitä epähygieenisemmän.

Käytä ensisijaisesti vesipohjaista liukuvoidetta seksilelujesi kanssa. Esimerkiksi lasi ja metalli ovat materiaaleina sellaisia, joiden kanssa voidaan käyttää myös silikonipohjaista liukuvoidetta.

Liukuvoide on aina hyvä olla mukana seksileluja käytettäessä. Seksilelut eivät kosteuta itse itseään, joten liukuvoide tekee lelujen käytön miellyttäväksi. Erityisesti anaalin alueelle kohdistuva seksilelujen käyttö tarvitsee liukuvoidetta.

Seksilelun hoito käytön jälkeen

Käytön jälkeen seksilelu tulisi pestä huolellisesti, lelun erillisiä ohjeita noudattaen. Mikäli kyseessä on realistinen, ihonkaltainen materiaali, on se hyvä suojata erityisillä elvytyspuutereilla tai esimerkiksi talkilla.

Ota paristot pois lelusta, sillä ne voivat vuotaa lelun käyttökelvottomaan kuntoon tai ylikuumentua. On myös olemassa pieni riski, että lelu menee itsestään päälle.

Seksilelujen säilytys

Kun lelusi on huolellisesti pesty, kuivattu ja mahdollisesti käsitelty, ei ole yhdentekevää, missä sitä säilyttää. Jotkin materiaalit voivat sulaa ollessaan toisiinsa kosketuksissa! Jos lelun pinta vaurioituu, sitä on vaikea pitää puhtaana.

Seksilelut olisi hyvä säilyttää erillään toisistaan. Pidä leluja niiden omissa pakkauksissaan, kääri talouspaperiin, harsoihin tai laita ne omiin pussukoihinsa.

Säilytä lelut kuivassa ja auringonvalolta suojattuna.


YOUR CART (0)

No Products in the Cart