Mikä on naisen G-piste ja missä se sijaitsee ?

Mikä on naisen G-piste ja missä se sijaitsee ?

Naisen G-piste ajatellaan usein lopumattomaksi orgasmitehtaaksi, mutta mikä tämä mystinen nautintopiste oikeasti on ja missä se sijaitsee?

G-pisteestä on oltu aina montaa eri mieltä. Joidenkin tutkijoiden mielestä sitä ei ole olemassakaan, toiset taas ovat vakuuttuneita pisteen olemassaolosta. G-pisteen hieromiseen tarkoitettujen vibraattoreiden runsautta katsellessa voi kuitenkin vakuuttua, että jonkinlainen nautintopiste naisen alapäästä löytyy. Herkkä kohta, jota stimuloimalla voi saavuttaa orgasmin.

G-pisteestä on mainintoja jo taolaisuudessa ja muinaisissa intialaisissa lemmenoppaissa. Länsimaiseen tietoisuuteen pisteen toi kuitenkin vasta gynekologi nimeltä Ernest Gräfenberg, joka kirjoitti vuonna 1950 emättimen etuseinämässä sijaitsevasta eroottisesta alueesta. Aiemmin G-pisteestä oli kirjoittanut tutkija nimeltä Hardenberg, jonka väitteet Gräfenberg oli todistanut mielestään oikeiksi.

G-piste eroaa klitoriksesta hermotuksensa osalta. Siinä missä klitoriksen hermot kulkevat häpyhermosta, G-pisteen hermotus kulkee lantiohermon kautta.

Neuvoja G-pisteen löytymiseen

Tarkalleen G-piste sijaitsee emättimen etuseinämässä keskimäärin 3-4 sentin syvyydessä, kello 11 – 13 kohdalla, navan ollessa kello kahdessatoista. Parhaiten pisteen voi löytää:

  • Kyykkyasennossa
  • Istuen, sillä selin G-piste karkaa painovoiman johdosta sormien ulottumattomiin.
  • Etusisäseinämää tunnustellessa on painettava kunnolla, jotta kaikkein herkin kohta löytyy.
  • Yhdynnässä G-piste löytyy harvoin, koska penis ei ole tarpeeksi käyrä painamaan juuri oikeaa kohtaa riittävän kovasti.
  • Etsinnöissä voi käyttää myös naisen G-pisteelle tarkoitettua vibraattoria, joka on muotoiltu hieromaan juuri oikeasta paikasta.

Vibraattorin avulla omaa pistettään voi etsiä helposti makuuasennossa, mikäli kyykky- tai istuma-asento tuntuvat hankalilta. Myös joissakin hieromasauvoissa on erikseen muotoiltu kärki, jolla pääsee tavoittelemaan nautintopistettään helpommin.

Vinkkejä ja asentoja G-pisteen stimulointiin seksin aikana 

Parhaiden seksiasentojen löytäminen G-pisteen stimulointiin voi vaatia kokeilua ja kommunikaatiota, sillä jokaisen kehon anatomia on yksilöllinen. Tässä muutamia asentoja, jotka voivat auttaa G-pisteen stimuloinnissa:

  1. Lähetyssaarnaaja muunneltuna: Perinteinen lähetyssaarnaaja, mutta tyynyt naisen lantion alla. Tämä nostaa lantiota ja auttaa kumppania kohdistamaan liikkeensä G-pisteeseen.

  2. Doggystyle/takaapäin muunneltuna: Nainen on kontallaan ja mies polvillaan takana. Nainen voi nojata eteenpäin tai laskeutua kyynärpäiden varaan, jolloin kulma muuttuu ja mahdollistaa paremman G-pisteen stimuloinnin.

  3. Ratsastusasento: Nainen istuu miehen päällä kasvot joko mieheen tai poispäin. Tässä asennossa nainen voi hallita kulmaa ja syvyyttä, jolloin G-pisteen stimulointi on helpompaa.

  4. Syvä Lusikka: Molemmat kumppanit ovat kyljellään, mies naisen takana. Tämä asento mahdollistaa syvän tunkeutumisen ja G-pisteen stimuloinnin, samalla kun se tarjoaa läheisyyttä ja hellyyttä.

  5. Jalat Olkapäillä: Nainen makaa selällään jalat miehen olkapäillä. Tämä asento mahdollistaa syvän tunkeutumisen ja suoran kulman G-pisteeseen.

Vinkkejä G-pisteen parempaan stimulointiin:

  • Kommunikaatio on avainasemassa. Keskustelkaa siitä, mikä tuntuu hyvältä ja säädä liikkeitä sen mukaan.
  • Kokeilkaa eri kulmia ja syvyyksiä löytääksenne parhaan tavan stimuloida G-pistettä.
  • Älä kiirehdi. Anna itsellesi ja kumppanillesi aikaa tutkia ja nauttia.
  • Voit käyttää myös sormia tai leluja lisästimulaation saamiseksi.
  • Muista rentoutua ja keskittyä nautintoon.

Jokainen keho on ainutlaatuinen, joten mikä toimii yhdelle pariskunnalle, ei välttämättä toimi toiselle. Avain on kokeilla eri asentoja ja tekniikoita, kunnes löydätte sen, mikä toimii teille parhaiten.

Takaako G-piste orgasmin saamisen?

G-pisteen kautta saatava orgasmi voi tuntua vahvemmalta, kuin klitoriksen kautta saatava. Silti G-piste ei ole oikotie onneen, eikä orgasmiin, sillä:

  1. Sen löytäminen saattaa olla aluksi hankalaa.
  2. Lisäksi naisen tulisi olla valmiiksi kiihottunut aluetta stimuloitaessa.
  3. Kaikki eivät myöskään tunne G-pisteen kautta tapahtuvaa stimulointia välttämättä miellyttäväksi.

Monet kuitenkin saavat nautintoa G-pisteensä kautta. Eräässä tutkimuksessa on todettu, että naiset, jotka saivat orgasmin G-pisteen kautta, halusivat orgasmeja myös useammin ja kykenivät saamaan useamman orgasmin peräkkäin.

Klitorista ja G-pistettä yhtä aikaa stimuloitaessa nautinto voi olla moninkertainen, sillä tällöin ärsytettävien hermopäätteiden määrä luonnollisesti kasvaa. Silti klitoriksessa on huomattavasti enemmän hermopäätteitä, joten orgasmin kannalta kannattaa muistaa, että klitoris on useimmiten suuremmassa merkityksessä, kuin G-piste.

G-pisteestä voi lukea lisää esimerkiksi Kari Heusalan kirjasta Naisen Seksuaalisuus.


YOUR CART (0)

No Products in the Cart