Parempaa seksiä? Poimi 7 vinkkiä

Parempaa seksiä? Poimi 7 vinkkiä

Haluaisitko parempaa seksiä? Mikä tekee seksistä tyydyttävää? Se, mikä tekee seksistä hyvää ja parasta, määrittelee jokainen itse. Hyvään seksiin liittyy nautinto, itsensä hyväksi kokeminen ja vapaa tahto. Seksiin ei kuulu pelko tai vastentahtoinen, epämukava olo. Se, mikä on parasta seksiä, jokainen päättäköön siitä itse. Seksin ei ole tarkoitus olla täydellistä suoriutumista kohti orgasmia, vaan se voi olla pariskunnan yhteinen leikki ja tapa olla toiselle hyvänä. Tai se voi olla keino rentoutua itsekseen ja vähentää stressiä. Joillekin ihmisille voi olla tärkeää kokea uppoutuvansa johonkin leikkiin, joka saa seksuaalisen sävyn, vaikka genitaaleja ei paljastettaisikaan.

On hyvä ymmärtää, että yhdyntä ei ole ainut tapa harrastaa seksiä. Se, mistä kiihottuu, ei määrittele tai lokeroi ihmistä mihinkään.  Eikä seksiä ole pakko harrastaa, ei yksin, eikä toisen ihmisen kanssa, jos ei halua. Jokaisen oikeus on tehdä seksuaalielämästään juuri sellainen kuin haluaa, kunhan se ei loukkaa ketään toista tai riko kenenkään toisen seksuaalioikeuksia.

Tärkeää on, että kukaan ei tuntisi omasta seksuaalisuudestaan häpeää tai kokisi jonkin siinä vääräksi.

On olemassa kuitenkin asioita, joilla seksielämää voi muuttaa ja näin lisätä nautintoa. Poimi seuraavat seitsemän vinkkiä parempaan seksiin.

1. Terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtiminen

Seksuaalista nautintoa voi vahvistaa hyvinvointia ja terveyttä edistävillä elämäntavoilla:

  • monipuolinen ravinto
  • itsensä hyväksytyksi kokeminen
  • lepo
  • liikunta
  • miellyttäväksi koettu elämä

Itsestä huolehtiminen on itsensä kunnioittamista ja arvostamista. Kun itseään arvostaa kaikin tavoin, on kenties helpompi pitää seksuaalisen nautinnonkin itselle kuuluvana energiana ja voimavarana. Seksin harrastaminen voi olla myös terveydestään huolehtimista.

2. Avoin kommunikointi avaimena parempaan seksiin

Kun puhutaan yhteisestä seksistä, on kommunikointi tarpeista ja toiveista tärkeää. Ei ehkä ole maailman yksinkertaisin asia osata puhua omista intiimeistä asioistaan. Voi olla vaikeaa kertoa omista intiimeistä toiveista, mutta sitä kannattaa opetella. Siinä voi ottaa riskin tulla loukatuksi, jos toinen ei saa kiinni, mistä kertoo. Paras tapa kuitenkin selvittää seksuaalisen mielenkiinnon kohteita on kysyä. Myös itse voi kertoa, jos toinen ei osaa kysyä. Kommunikoinnin kehittymiselle kannattaa antaa aikaa.

Tärkeää on, että kukaan ei tuntisi omasta seksuaalisuudestaan häpeää tai kokisi jonkin siinä vääräksi. Uskallatko kertoa omista toiveistasi, miten haluat tulla kosketetuksi? Tietääkö kumppanisi mitä haluat seksiltä? Kommunikointiin kuuluu sekä puhuminen että kuuleminen, ja se on tärkeää, jos mielii tavoitella hyvää seksiä. Jos puhuminen on vaikeaa, voi myös tarkkailla ja tehdä havaintoja kumppanin eleistä, miten hän reagoi erilaisiin ärsykkeisiin. Silloin saa arvokasta tietoa, ja voi ehkä ottaa puheeksi reaktion ja vahvistaa siten, oliko tulkinta oikein. Joskus pienikin ele voi aukaista lukon kohti vastavuoroista kommunikointia.

3. Halu kokeilla uusia asioita

Omien rajojen tunnistaminen on tärkeää, että ei tee mitään sellaista, mikä ei tunnu itselle sopivalta. Ketään ei myöskään saa koskaan pakottaa kokemaan mitään sellaista, johon ei ole suostumusta annettu. Rajojaan voi testata ja heittäytyä uusiin juttuihin siinä määrin kuin se hyvältä tuntuu. Kaikesta mitä kokeilee, ei kuitenkaan ole pakko tykätä.

Ei ole myöskään kuitenkaan vaivan arvoista lähteä arvostelemaan jotain, mistä ei ole todellista käsitystä. Joskus myös voi olla niin, että ensimmäistä kertaa uuden äärellä voi olla pettymys, mutta toisella kertaa, tilanne voi olla eri. Kokeilunhalu voi olla pitkän ja hyvinvoivan parisuhdeseksin salaisuus.

4. Kehontuntemus ja myönteinen kehonkuva

On helpompaa nauttia toisen kehosta, jos tietää ja tuntee ihmisen anatomiaa. Eikä pelkästään, että sen tuntee, on hyvä tietää, ettei keho joka kerralla toimi samalla tavoin. On ihan tavallista, että emätin ei kostu riittävästi tai erektiota voi olla toisinaan vaikea ylläpitää. Sooloseksin avulla voi jokainen kertoa, millaisesta kosketuksesta pitää ja mikä kohta kehossa ottaa vastaan kosketusta kiihottavalla tavalla. Kun omaan kehoonsa tutustuu, on helpompi hahmottaa piirteitä, jotka vievät nautinnon luo.

Omaa kehoaan kannattaa kuunnella ja arvostaa sitä. Ei haukkua ja lytätä sitä, vaan pitemminkin suhtautua siihen myötätunnolla ja kiitoksella. Kun kehoonsa suhtautuu myönteisesti, voi seksielämänsäkin kokea antoisampana. Myönteisen kehonkuvan omaava ihminen uskaltaa helpommin heittäytyä seksuaalisen nautinnon äärelle. Myönteinen kehonkuva voi vaikuttaa myös seksuaaliseen haluun positiivisesti.

5. Fantasiat ja fetissit

Myös fantasioihin ja fetisseihin uppoutuminen voi olla tie syvempään tietämykseen itsestä. On hyvä ymmärtää, että ei ole olemassa fantasioita tai fetissejä, joita tarvitsee hävetä. Kaikki, mistä unelmoi pään sisällä on ok. Lainvastaisia fantasioita ei saa lähteä toteuttamaan, mutta omaan pään sisällä, mikä tahansa piirre tai asia voi saada siivet. Jos fantasiaa haluaa lähteä toteuttamaan, on vallittava yhteisymmärrys osapuolten väillä. Omia fantasioitaan tai itseä kiihottavia fetissejä ei ole pakko jakaa kenenkään kanssa, jos ei halua.

Minkä tahansa fantasian ja fetissin hyväksyminen osaksi omaa seksuaalisuutta ja kiihottumista, voi auttaa nauttimaan seksistä paremmin. Mielikuvitukseen voi ja kannattaakin antaa nostaa kiihottumisen tasoa. Mielessään voi unelmoida esimerkiksi jostain tietynlaisesta seksistä tai muistella jotain mieleen painunutta kiihottavaa tilannetta.

Kiihottunut keho ja mieli ottavat seksuaalisen nautinnon herkemmin vastaan. Kiihottumiseen siis kannattaa panostaa. Toisille voi riittää fantasioiminen oman pään sisällä, kun taas toinen voi haluta katsoa pornoa, joka on näyteltyä seksuaalista fantasiaa.

6. Seksivälineistä piristystä

Seksin apuvälineet voivat inspiroida, helpottaa tai tehdä seksistä moninaisempaa. Voi olla kiinnostavaa tutustua leluihin, joita voisi ottaa mukaan niin yhteiseen seksiin kuin itsetyydytykseen. Niillä voi hakea nostetta kiihottumiseen tai orgasmiin. Seksivälineiden käyttö on yleistä ja moni saa niistä piristettä seksielämäänsä. Niitä voi ja saa käyttää juuri sillä tavoin kuin se hyvältä tuntuu. Seksivälineiden käyttö ei pitäisi olla uhka kenenkään parisuhteelle.

7. Turvallisuuden tunne seksissä

Seksi on usein hyvää silloin, kun siitä saa nauttia turvallisessa ilmapiirissä. Turvallisessa ilmapiirissä kumppanin kanssa voi pyytää keskeytyksen seksiin ja saa sen loppumaan, jos jokin siinä tuntuu epämiellyttävältä. Hyvässä ja turvallisessa ilmapiirissä myös uskalletaan ilmaista omia tarpeita ja toiveita, joita seksiin liittyy. Turvallisessa seksissä osataan myös suojautua ei-toivotuilta raskauksilta ja seksitaudeilta oikein. Joskus turvasanan sopiminen on ehdottoman tärkeää, jotta nautinnolliseen eroottiseen kokemukseen voi ryhtyä. Vielä tärkeämpää on sovitun turvakoodin noudattaminen.

Joillekin seksi on hyvää silloin, kun se päättyy orgasmiin. Orgasmin määritelmä onkin seksuaalisen nautinnon huippu, mutta seksin ei kuitenkaan tarvitse loppua siihen tai että ilman sitä seksi olisi turhaa. Jos orgasmia tavoittelee hikipäissään, voi se syrjäyttää läsnäolon esimerkiksi yhteisestä seksistä.

Hyvälle seksille ei siis ole kaavaa, oikeaa aloitus- tai lopetustapaa, vaan se on tekoja, joilla tehdään mielihyvää ja jokainen saa itse päättää, mistä itselle hyvä seksi muodostuu.


YOUR CART (0)

No Products in the Cart