Rakkaushormoni oksitosiini virtaa – voiko rakastella ilman tunteita?

Rakkaushormoni oksitosiini virtaa – voiko rakastella ilman tunteita?

“Miten oksitosiini vaikuttaa eri sukupuolilla? Haluavatko naiset sitoutua sen vaikutuksesta enemmän kuin miehet? Pystyykö rakastelemaan ilman tunteita”

Hei! Kiitos kysymyksestäsi! Sinua kiinnostaa oksitosiinin vaikutus eri sukupuoliin ja mietit, mahtaako sillä olla vaikutusta halukkuuteen sitoutua enemmän. Oksitosiini on mielihyvähormoni, jonka herääminen saa aikaan hyvän olon tunteen kehossa. Yleensä kaikki kehon saamat hellyyden osoitukset, erityisesti orgasmi saavat oksitosiinihormonin erittymään. Seksuaalinen kiihottuminen ja siihen liittyvät kehon reaktiot ovat luonnollisen oksitosiinin erittymisen vaikutuksesta tapahtuvaa. Naiset erittävät tätä aivolisäkkeen takalohkosta erittyvää rakkaushormoniksi sanottua hormonia enemmän kuin miehet.

Oksitosiini liittyy myös synnyttämiseen, sillä sen vaikutuksesta synnytys etenee. Joskus jos sitä ei erity synnyttäessä tarpeeksi sitä joudutaan tiputtamaan synnyttäjän suoneen. Aivojen kautta kulkeva eli luonnollisesti erittyvä oksitosiini herättää halua viedä vauva synnytyksen jälkeen ihokontaktiin ja olla hänelle hyvänä, mikä lisää myös vauvan hyvänolontunnetta ja kiintymyssuhteen muodostumista. Näin ollen molemmat sekä äiti ja vauva juuri oksitosiinin vaikutuksesta haluavat sitoutua enemmän toisiinsa. Se on siis kiintymyshormoni, joka vaikuttaa haluun pariutua ja olla toisen lähellä sekä ylläpitää parisuhdetta. Oksitosiinin vaikutuksesta voi siis haluta sitoutua enemmän.

Voiko seksiä harrastaa ilman tunteita?

Lisäksi sinua askarrutti, voiko seksi olla tunteetonta. Seksi, oli se minkälaista tahansa, on yksi tapa ilmaista seksuaalisuutta ja tyydyttää tarpeitaan myös ilman, että kokee tarvetta muodostaa sen erityisempää tunnetta mahdolliseen tai mahdollisiin seksikumppaneihin. Seksi voi siis olla tunteetonta ja vain tarvelähtöistä.  Joillekin seksistä tulee merkityksellisempää, jos sitä voi harrastaa jonkun kanssa, johon kohdistaa muutakin kuin eroottista kiinnostusta.

Terveisin, Veera


YOUR CART (0)

No Products in the Cart