Miten saa orgasmin?

Miten saa orgasmin?

“Miten saa orgasmin? En ole koskaan päässyt kliimaksiin asti!”

Liittyykö orgasmin saamisen vaikeus yhteiseen seksiin vai onko vaikeus mukana myös sooloseksissä? Onko elämässäsi stressiä liikaa ja onko laadukasta lepoa tarpeeksi? Voiko kumppanin kanssa harrastettavaa seksiä varjostaa pelko raskaudesta tai seksitaudin saamisesta? Onko sinulla parisuhdetta tai muuta sellaista suhdetta, jossa harrastat seksiä? Onko sinulla hyvä olla niissä ihmissuhteissasi? Koetko, että saat turvallisessa ympäristössä hyväksyntää itsellesi ja saat puhua myös vaikeista aiheista? Millainen kehonkuvasi on? Negatiivinen kehonkuva ja käsitys itsestä ottavat huonolla tavalla osansa seksuaaliselta nautinnolta.

Orgasmihäiriöt voivat myös olla yhteydessä elämäntapoihin ja terveyden tilaan. Onko sinulla käytössä lääkitystä, joilla voisi vaikutusta orgasmin saamiseen? Entä onko sinulla jotain kehon toiminnallista ongelmaa, joka voisi olla vaikuttavana tekijänä orgasmin kokemiseen?  Entä onko elämäntapasi muuten hyvinvointia edistävää? Oletko joutunut kokemaan jotain sellaista kuormittavaa asiaa, joka voisi heikentää seksuaalista hyvinvointiasi? Voisivatko nämä kysymykset johdatella auttavan vastauksen äärelle?

Orgasmin saamisen taitoaan voi parhaiten harjoitella sooloseksin avulla. Omaan kehoon tutustuminen on erittäin suositeltavaa jokaiselle. Sooloseksi opettaa sinulle kehosi reaktioista ja nautintoa tuovista mieltymyksistä. Pystyt tutustumaan itseesi juuri siinä tahdissa kuin se sillä hetkellä sopivalta tuntuu, eikä sinulla ole paineita laueta ketään toista varten. Kun opit, mikä sinua kiihottaa ja mistä tykkäät, voit siirtää sen tiedon myös yhteiseen seksiin.

Voit ottaa sooloseksiin mukaan seksileluja. Lisää myös aina liukuvoidetta, jotta kosketus tuntuu pehmeältä ja mukavalta. Voit kokeilla stimuloivia voiteita, jotka herättävät intiimialueiden verenkiertoa, jos siinä piilee heikkoutta. On kuitenkin hyvä, että tutustut kehoosi myös ilman seksileluja. Kurkistat peilin avulla, miltä genitaalialueet näyttävät ja tunnustele sormien avulla, miltä nautinnollinen kosketus tuntuu. Joskus orgasmin kokemisen vaikeus voi liittyä siihen, että omaa kehoa ei tunne tai joku sen osa koetaan vieraana, jopa häpeällisenä. Jos negatiivinen kehonkuva pyörii mielessä, voi seksistä nauttiminen ja orgasmin kokeminen olla hankalaa.

Itseensä kannattaa tutustua ja pyrkiä löytämään se tapa, jolla itselle voi olla hyväksi. Ne voivat olla itsensä kannustamista ja rohkaisemista tai oman kehon hyväksyntää sellaisena kuin sen on. Mielihyvää yleensä saa, kun ymmärtää ja hyväksyy, että oma keho on arvokas ja sillä on lupa kokea nautintoa.

Mieti, millainen olo sinulla on, kun pyrit orgasmiin? Uskallatko mennä orgasmiin asti vai lopetatko kesken? Harhaileeko mieli fantasiasta pyykkivuoreen? Annatko ylipäätään luvan fantasioille ja kiihottumiselle? Se, että annat itsellesi luvan kokea seksuaalista nautintoa, voi olla tie onneen.

Ja olethan muistanut harjoitella lantionpohjan lihaksistoasi. Lantionpohjan lihasten harjoittelun myötä, verenkierto vilkastuu ja tuntohermot aktivoituvat. Tulet myös tietoisemmaksi kaikista niistä pienistä lihaksistasi, joilla voit päästä nautinnon huipulle.

Voit myös aina kääntyä lääkärin puoleen tai seksuaalineuvojan/-terapeutin vastaanotolle, jos ongelma ei ota ratketakseen.

Terveisin, Veera


YOUR CART (0)

No Products in the Cart